Pjetër Budi poet dhe prozator

O, i madhi Zot fatmiri,
Ti qi jē i vërtetë,
Prej qiellshit këqyri
Të tūtë qi do vetë.

Mendtë ndritua posi ylli,
Të njohonë atë jetë,
Të dīnë mirëfilli
Se ti jē i vërtetë

Krījuosi i tyne
Qi i kie krījuom,
E çpërblēsi i tyne
Me gjak tand të pāçmuom.

Tashti të lus, ndritmë muo,
Zoti im, me një rrezē,
Si të jētë urdhënuom
Shpīrtit shint prej tē.

Shqip të mudënj me rrëfyem
Ndōnjë kankë të rē,
Qi mbi qiellt t’ish pëlqyem
Përpara tŷ ke jē.

Pjetër Budi
(Nga “Doktrina e krishtenë” 1618)

18,00

COD: 9788868222765 Categorie: ,
Anno di pubblicazione

2015

Numero pagine

336

ISBN

978-88-6822-276-5

Formato

Cartaceo

Autore

Berisha Anton Nikë

Collane

Poesia

Recensioni

Non ci sono recensioni

Scrivi una recensione a: “Pjetër Budi poet dhe prozator”

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Editorial Review

[contact-form][contact-field label="Nome" type="name" required="true" /][contact-field label="Email" type="email" required="true" /][contact-field label="Sito web" type="url" /][contact-field label="Messaggio" type="textarea" /][/contact-form]